MENÜ

ratchetfun.freewb.hu
go ratchet go

 

itt a játék során előforduló karakterekről kaphatsz reszletes leírást

Image utilisateur

 


RatchetRatchet :

Ratchet történetünk főhőse, kalandvágyó, önfejű és emellett kiváló szerelő is. A Fastoon-on született, később az utca nevelte fel. Kalandjait ember évben nézve 15 évesen kezdte. Egyedül él egy szerelőműhely társaságában a Veldinen, de mikor találkozik Clankal, élete fenekestül megváltozik.Ratchet a lombaxi fajhoz tartozik, ebből  csak ő az egyik túlélő a kevés közül Mialatt haladunk a történettel, Ratchet eléri azt a szintet mikor a StrashipPhoenix kapitánya lesz. Jelenleg most ember évben 22 év körüli 5 láb magas, 44,3 kg (a Ratchet: Deadlocked-ban volt ennyi)  Ratchet  ami lombax évben 4 év kb.( nem kitalált infó, igaz!! )

Ratchet személyisége sokat változott a részek során. Az elején még olyan vérbeli utcai srác, csavarkulcsforgató, aki minden kalandba benne volt, anélkül hogy a veszélyekkel számolt volna. Azonban ahogy haladt előre, megváltozott. Kevésbé arrogáns és sokkal jobban szerethető lett. Az önfeláldozóságát akkor mutatta meg, amikor a Ratchet:Deadlocked végén az életét is feláldozta volna a többiekért. A Crack In Time-ban már egy intelligens, kedves, önfeláldozó karakterként láthatjuk.

 

Feltűnik: Minden részben

Ratchet valóban a Fastoon-on született, ami a Polaris galaxisban van! A Fastoont később megtámadták Tackyon Drophyd katonái, mikor Ratchet még kicsi volt.A kicsi Ratchet apjával elmenekült, később apja elküldte a Solana Galaxisba a Veldinre, ahol később felnevelkedett!! A bolygót azóta elfoglalták, onnantól gondolom minden világos, mert a kis Ratchet elkerült a Fastoonról a Veldinre, és ott nevelkedett föl. Később Ratchet visszatér a Fastoonra!


ClankClank :

Clank, aki szintén főszereplő, nagyon okos, zseniális elméjű és gondolkodású robot. Története egy véletlennek köszönhető, egy rendszer hiba által látta meg a napvilágot amit Orvusnak, az ACIT egyik szereplőjének köszönhet!!.  Ezt vehetjük annak is, hogy Orvus Clank apja. Amióta csak az eszét tudja, különleges információk birtokosa, emellett egy kiváló színész is. Clank belekeveredik Ratchet zűrös életébe és lassan ő is ennek részese lesz. A kis robot szintén kiváló harcos, egyedül is megállja a helyét a galaxisban!

 

története

Clank idealista. Elvégre ő egy robot, nem? Amikor Clankot kidobták Drek elnök robothadsereg gyártó üzeméből, sok kérdés nyitott maradt. Miért hibásodott meg a számítógép? Az újraindítási folyamat hogyan hozhatott létre egy ilyen okos robotot? Ki nyomta meg a vörös gombot? Olyan kérdések ezek, amelyekre Clank sem tud válaszolni, de egy délután,a nyomozás olyan pontra jutott, ahol Clanknak fel kellett ismerni, hogy ő egy gonosz terv része, amely a galaxis térdre kényszerítését célozza meg. Clank lelkiismerete felülkerekedett és mivel elemző gondolkodású, őszinte és felelőségteljes robot, beugrott a legelső menekülőrakétába és kilőtte magát a gyárból új kalandok felé a csillagokon túl.

Szóval, ez csak Clank történetének kezdete... Nézzünk most a továbbiakat:

Clank, eredeti nevén XJ-0461, egy kicsi robot, nagy intelligenciával programozva és Ratchet segítőtársa és örök barátja és a másik főszereplője a Ratchet & Clank sorozatnak. A Qwartun született egy robot gyárban, de aGreat Clock-ban alkották meg. Mivel Clank "gyártási száma" B5429671volt, a név "Clank" akkor adódott, amikor Ratchet sajátkészítésű hajójában utaztak, Ratchet megrántotta a kormányt. Ettől a kis robot nekiütődött a hajó falának és egy ún. clank hangot adott. Innen adódik a Clank név.

A Zoni (egy faj) úgy hívta Clanket, hogy "Chosen One"vagyis a kiválasztott. Clank megalkotója egy Zoni volt, kinek neve Orvus és a fiának tekinti Clanket. Miután a kis robot egy óriási, Zoni-építette masinában találta magát, minek neve Great Clock, ő lett az új Karbantartójaennek a helynek. De hamarosan rájött, hogy vissza kell térnie Ratchethoz. Így hát később segítőjét, Sigmundot nevezte ki a Karbantartónak. Clank át tud változni egy ultra-robottá, kinek neve Giant Clank. Ilyen "állapotban" tud rakétákat kilőni a kezeiből, energiabombákat dobálni és kiütni az ellenfeleket.

Clank természete intellektuális, nyugodt, gyakran pont az ellenkezője Ratchet kalandvágyó személyiségének. Sok területen tud sok mindent és ezt nem is titkolja. De talán Clank egy kicsit lassabban ért meg bizonyos dolgokat, például a Ratchet & Clank-ben a robot Captain Qwark-ot nézte az igazinak. Erre csak akkor jött rá, mikor Ratchet rávilágított.

Végül, Clank lelkéről szólnék valamit. Egy robotnak lelke? - kérdeznétek. Igen. A Ratchet & Clank Future: Tools of Destruction-ben a Zonikmeglátogatták Clanket és elmondták neki, hogy lelke van. Miután elmondták, elkezdtek neki speciális képességeket adni, például időmanipulálás vagy levitálás. Ezután a Zonik elfogták Clanket a Tools of Destruction-ben és Ratchet őt kereste a Ratchet & Clank Future: Quest for Booty-ban. 

QwarkQwark kapitány :

Qwark kapitány a játék tartós, sosem felejthető szereplője, majdnem minden részben ott vannak a poénos jelenetei, ő a széria legszinesebb tagja. Valahogy a helyzeteket nem mindíg fogja fel, ezek legtöbbször vicces formában sülnek el. Igen befolyásolható szereplő, ezt már az első részben is lehetett látni. Közeli ismerőse Helgának, a harmadik részben a Q force csapatot is létrehozza.Ha elsőre nem is, de Ratchették barátja lesz, de ezzel valami együttját: Ratchették néha hülyét kapnak Qwark-tól, ami talán még érthető is....

 

 
DrekDrek elnök :

Drek elnök agyafurt és ravasz elme és nem egy hideg vérü tipus. Aki szembeszáll akaratával, az máris megáshatja magának a sírját.Senki sem áll útjába, főleg azok nem, akik nem a bátorságukról híresek. Ha elhatároz valamit, annak végbe is kell mennie (gondolja ő) de az első részben szembesül Ratchettel és Clankal és akkor lehet látni, hogy mennyire elvetemült, hatalomra törő, veszélyes karakter.

Hangja: Kevin Michael RichardsonNefariousDr. Nefarius :

Szerintem kimondhatom bátran, hogy Dr.Nefarious a játék legfontosabb főellensége, hiszen háromszor is rendesen keresztbe tesz nekünk: egyszer a harmadik részben, utána meg a QFB-ban, majd pedig az ACIT-ban. De a játékot ismerve biztos mindenki tudja, hogy a Dr. nemcsak egy ellenség, hanem egy igazi "dinka" szereplő is. Az ő megjelenése mindig mulattatós, főleg amikor rövidzárlat van az agyában vagy jól ellátja Lawrands-t...És hát Lawrandz, aki Nefarious jobb keze (vagy bal), mos,f őz, takarít ha arról van szó.

 

 

 
TalwynTalwyn Apogee:

Talwyn leginkább a Ratchet and Clank Future részeiben lesz fontos szereplő, ugyanakkor ezekben a részekben tűnik is fel. Ratchet társa, egymás oldalán harcolnak. A lány a Markazian fajból származik. Apja, Max Apogee a Lombaxok titkát kutatta,később meghalt, Talwyn mégse tud semmit a Lombaxok titkáról. Emellett olvassa a lombax nyelvet.

 

 

 

 

 
Courtney GearsCourtney Gears :

Courtney Gearsre talán a legjellemzőbb, hogy kiváló énekes, ugyanakkor egy elvetemült és gonosz karakter. Már sok férfi szívet hóditott meg, plakátok, naptárok hada készült már róla, videoklipje pedig bejárta már a Solana galaxist. Táncos csapatával az Obani Dracon fondorlatoskodik gonosz terveit szövögetve, ugyanakkor itt készült a videoclipje is. Dr. Nefarious-nak dolgozik, és Ratchettékkel is szembetalálja magát egy harc keretében.


Sasha PhyronixSasha kapitány :
Sasha President Phyronix lánya. Apjához hasonlóan ő is magas

pozicciót tölt be, a Starship Phoenix űrállomás vezetője, majd annak al parancsnoka., később Ratchet váltja fel őt. Kiváló vezető, jól ismeri a főhadiszállást, és egy kisebb románc is vanközte és Ratchet között. Marcadiából származik, faja a Cazar.A harmadik rész egyik fontosabb szereplője.

 

 

 

 

 AlBig Al :

Big Al tehetséges szerelő, nagy feltaláló, hivatásos egoista. Vele már az első részben is megismerkedhettünk, az ő segítségével kaphatott propellerre Clank, ő csinált nekünk ütős páncélt a Gladiatorban, éshát az ő nevéhez fűződik a videójátékok is, amikkel a 3-dik részben találkozhattunk. Ratchették jó barátja, már régóta ismeri a duót. A Qforce csapat tagja lesz, szereti Courtney zenéjét, és egy vicces figura.

 

 

 

 

 


SkidSkid McMarx :

Skid a "Városi nagymenők" kategóriába tartozik, ugyanakkor profi légdeszka versenyző. Kicsit gyáva, nemnagyon tud egyhelyben maradni,ha fél és néha Ratchették is megjegyzik magukban hogy " anyám...", de ez Skiddel együtt jár. Szintén barátja a duónak, később a Qforce tagja lesz, hivatásos pozicciója a terepek felmérése és Ratchettéknek segíteni.

 

 

 

 

 

 


 


LunaLuna :

Ne itélj a külső alapján. Ez a kislány, Luna, nagyon bájos kis teremtés, mégsem mondhatom el ról azt, hogy hibátlan. A Size Matters egyik főszereplője, "hobbija" a fényképezés. Kicsit kiábrándító, de úgy a játék végefelé kiderül, hogy Luna csak egy robot...

Feltűnik: Size Matters

 AngelaAngela Cross :


Angela a második rész egyik főszereplője. Kedves, okos, megbízható, néha aranyos is, de van amikor el tud durrani az agya egy-két dolgon. Angela fél életét sötétség fedi be, ugyanis egy darabig az ellenségünk, igaz álruhában és az Angela nevet sem viselte.  Jól bánik a fegyverekkel, szintén ismeri a Megapork szervezetet és Mr.Fizzwidget is. Folyamatosan kapcsolatban vagyunk vele a második részben, segít a pályák megismerésében. A Grelbinen lakik.

 

 

 

 

 


Otto DestructOtto Destruct :

Fura, de ő Qwark kapitány apja! Qwark a Size Matters részben meg akarja találni a szüleit, ekkor találkozik édesapjával, aki mint tudjuk gonosz mivel ő a főellenség. Zseniális elme de ugyanakkor nem valami értelmes ( na ez értelmes volt...)

 

 

 

 

 

 FizzwidgetMr.Fizzwidget :

Mr.Fizzwidget a Megacorp főnöke és irányítója. Szintén a második rész egyik főszereplője, ő avat be minket az egész kommandózásba. Bár a főnökünk, többet pusztít mint segít, ezért Ratchet és Clank nem minden szempontból kedvelik az öreget. Célja, hogy a Proto Pet-et megszerezze(végül is ezért veszi fel a két hőst kommandósnak)és kisérleti nyulat csináljon belőle. Azt azért nem lehet megállapítani, hogy Fizzwidget mikor önmaga, ugyanis a Proto Pet harca elött "látványosan"lelepleződik...

 

 

 

 Mystic Age

Na ő aztán egy érdekes figura: Úgy viselkedik mint egy elmebajos, olyan nyugodtan békésen beszél, ezért is lehet őrültnek hinni, de valójában fontos karakter, aki csak a Going Commaindo-ban tűnik fel. Különleges képessége van, köveket képes elmozdítani és űrhajókat képes megjavítani, mindezt néhány különleges kristállyal!. Mániája a meditálás, ilyenkor alíg lehet hozzászólni...(sajnos képet nem találtam róla)

 

 

 

 


HelgaHelga Helen

Hát, Helga nem egy nádszál eset, de tesz az elhízottsága ellen, lassan a fogyás ikonjává válik. A hölgy szintén a Q force csapat tagja és Qwark  kapitány rokona. Helga feltűnik a Ratchet and Clank 1, 3 részeiben, legalábbis én így tudom. Köztudottan fitnes órákat is tart a jó életmód érdekében!

 

 

 

 

 Scrunch:

Scrunch a Floranai őserdők mélyéről származik. Rendkívül különleges majom, már azért is, hogy csak egy szeme van . Qwark kapitány lett a legjobb barátja, ezért Scrunch a Q force csapat vezérének állata. Specialitása , hogy jól tud terepjárókat irányítani, segít a küldetéseinkben. Első ránézésre Scrunchról nem süt az értelem, de ha jobban megismered, te is megkedvelheted.

 

 Darla GratchDarla Gratch:

Darla Gratch sokszor tűnik fel a játékban, mint riporter. Legtöbbször inkább vészmadár, ha valami rendkívüli történik a galaxisban, azonnal jelentkezik egy infóboton, vagy  tévén keresztül. Parsze riporteri munkája igen veszélyes, mindig olyan hejszínekre keveredik, ahol nagy a veszély. Mint lehet látni, ő egy robot...

Feltűnik: 1, 2, 3, SAC

 

 

 

 
the PlumberPlumbier:

Plumbier a játék szinte minden egyes részében feltűnik, ezért ő is fontos szereplő. Vízvezeték szerelő, a Mechanicként, a Water Workerként és a Janitorként ismert. Egy olyan utazómester, aki bármilyen vízvezetékhálózatot képes megjavítani. Az első részben ismerkedhetünk meg vele, a Batalian pedig nekünk adja a Metal Detectort, amit a nagyapja talált fel. Gyűjti a Sewer kristályokat, amikből a feleségének akar nyakláncot készíteni.

 

 

 

 Alister AzimuthAlister Azimuth:

Alister Azimuth a Crack in Time-ban tűnik fel, mint nagyon fontos szereplő. Ratchet apját nagyon jól ismerte, így a lombaxi hőst is jól ismer. Kiváló harcos, még a lombaxok tábornoka is volt, van némi tapasztalata. Mint Ratchetnek, neki is van egy különleges fegyvere, egy lándzsa féle, ami igen erős tárgy. Szintén lombax származású.

 

 

 

 

 Ace HardlightAce Hardligt:

Ace Hardlight a DreadZone Station bajnoka, kegyetlen harcos, igazi gladiator - állítják ezt a rajongói, akik istenítik e személyt. Tulajdonképpen igen befolyásolható személy, Gleeman Vox irányítása alatt áll... Tagja a ExTerminatorsnak.

 

forrás: http://www.ratchetandclank1.eoldal.hu

Weblap készítés ingyen

Szavazás

ki a kedvenc szereplőd (ha lehet kommentben indokold)
Quark
Dr Nefarious
Clank
Ratchet
Asztali nézet